The Dufftown 2000 Whisky festival and Alternative Whisky Akademi (English section)

AWA.DK ( Alternative Whisky Akademi - Danmark ) Præsenterer :
Dagbog, fortællinger og billeder fra nogle af de events fra år 2000's : Efterårs Speyside Whisky Festival i Dufftown - Skotland
The light / still on Dufftown tower


Rejsebeskrivelse af tur til : Speyside Whisky Festival Efteråret 2000 i Dufftown - SkotlandSted : Dufftown - Skotland
Region : Highland - Morayshire
Land : Skotland
Arrangeret af : Dufftown2000 (Via Dansk Malt Whisky Akademi / Scottish Country Cottages (Danmark)
Web : http://www.dufftown.co.uk - ( WHiSKY E-Mail adress removed due to SPAM )

Historie : Alternative Whisky Akademis deltagelse på Scottish Cottages tur til Dufftown 2000
Deltagere på turen var formanden (Pip) og Webmasteren (Greg)


Fredag d. 29. september:
MEGET tidligt om morgenen mødtes deltagerne fra AWA for at valfarte mod Kastrup Lufthavn. Vel ankommet med billetterne i orden var næste stop heldigvis Loungen i transithallen. Skønt med den morgenmad, der ikke lige havde været tid til at indtage hjemmefra. Denne morgenmad skulle senere vise sig at blive guld værd!!
Efter at have slappet af i Loungen og snakket vidt og bredt om alle de spændende whisky- oplevelser, der lå forude, blev det tid til at gå til flyet. (Afgang kl. 07.45) Webmasteren var (naturligvis) iført en AWA Polo-shirt, og han blev da straks genkendt på den, da vi trådte ind i Atlantic Airways maskinen, som skulle transportere os til "Det Hellige Land" - Skotland. Jo, Flemming Rejsearrangør (Scottish Cottages) fra Dansk Maltwhisky Akademi havde ingen problemer med at få øje på os.
Flyturen var som flyveture nu er - ingen stor historie i det - next stop Aberdeen.
Alle deltagere (også dem udenfor AWA) kom vel af flyet (kl. 08.25), som skulle videre til Færøerne. Men her slog Webmasterens ukuelige rejseuheld til - ganske som forventet! Ingen bagage til Greg, der dog var forberedt på situationen, da det sker hver gang manden flyver. En lille hurtig aktion med indblanding af noget lufthavnspersonale holdt flyet tilbage på cementen, så Deres udsendte kunne få sin bagage.

Så skifter vi mini-bus
Sååå skifter vi bus
Under stor moro gik vi så ud af lufthaven for at finde den minibus som Flemming havde sørget for stod klar til os!!
Efter lidt skiften bus ved udlejningsfirmaet, der desværre ikke lå liiige ved lufthaven, kom vi alle godt på vej mod "The Whisky Capital af the World - Dufftown". Rejsearrangøren havde besluttet at vi ikke skulle køre den direkte vej ad motorvejen til Dufftown, men i stedet følge nogle gamle landeveje. Her skylder vi at sige Flemming en kæmpe tak for valg af rute.
Der var ingen problemer, og da vejen bugtede sig frem gennem det skotske højland fik vi et indtryk af landets natur. Og ydermere havde den kære Flemming en overraskelse i baghånden; et stop ved den (åbenbart) legendariske "Grouse Inn", der desværre så ud til at være ganske lukket ca. kl. 10:00 lokal tid. Der var dog en fantastisk udsigt, så der blev stoppet alligevel. Heldigvis da, for selvfølgelig var der da åbent på Grouse Inn hvor Ian (lad os for nemheds skyld kalde ham Ian den første) tog imod midt i sit enorme, imponerende whisky-udvalg. Som et lille kuriosum skal det da nævnes, at samtlige flasker i Ian den førstes fantastiske samling er til salg - for den rette pris naturligvis. På trods af rejsens formål valgte begge Deres udsendte alligevel IKKE at snuppe en dram på Grouse Inn. Vi valgte, i overensstemmelse med resten af selskabet, at nyde en pint i stedet mens vi måbende stod og lod os imponere af hylde efter hylde efter hylde af dejlig whisky fra hele verden. Fandtes der dog bare sådan et sted i København - suk...
Ved baren på The Grouse Inn
Rejseholdet får sig en pint ved baren

Op i bussen igen. Nu skulle Dufftown indtages! Flemmings landevejsrute til (lands)byen bragte os ind "ad bagvejen" hvorefter vi kørte på Ring0 (hvis det da var en ring-vej??) for at se lidt om det, der var Dufftown. Naturligvis passerede vi adskillige destillerier på vejen - DER ER SGU NÆSTEN INTET ANDET I DEN BY!!!! ( hvilket selvfølgelig er dejligt :-) )

Fife arms Hotel i Dufftown / Skotland
Fife arms Hotel i Dufftown / Skotland
Midt på byens torv lå "Fife Arms Hotel", hvor Deres udsendte samt en gut ved navn Klaus skulle ind- kvarteres. Fife Arms er et hyggeligt lille familiedrevet hotel, hvor værtsparret Fred & Betty tog imod med åbne arme.
(Betty kaldte oven i købet begge repræsentanter fra AWA for "Young Men"!!)
Vi fik vores eget rummelige værelse i en gammel stald (ingen referencer til andre i verdens- historien fra stalde hér!!), der var alt hvad vi skulle bruge.
Hjemmefra havde vi selvfølgelig studeret alt hvad vi kunne lægge vores hænder på om alle destillerierne i området, om "The Whisky Shop" og om "Autum Whisky Festival". Festivalen havde arrangeret nogle busture til egnes destillerier, som vi gerne ville med på. Da vi var vel ankommet til Dufftown omkring kl. 11:20 (11.20 am) mente vi, vi havde masser af tid til at melde os til busturen med afgang fra torvet kl. 12:00. TÆNK IGEN AWA!! Hvad vi åbenbart ikke lige havde bidt mærke i var, at arrangørerne af festivalen anbefalede at man bookede deltagelse i busturene i forvejen, hvad vi naturligvis ikke havde gjort. Så vi henvendte os friske og frejdige til Fiona i The Whisky Shop The Whisky Shop i Dufftown / Skotland
The Whisky Shop i Dufftown / Skotland
(Fiona styrer hele festivalen med hård, men nænsom, hånd!) for at melde os til både turen samme dag kl. 12:00, samt turen om lørdagen med afgang fra torvet kl. 10:00 (10.00 am). Stor var vores overraskelse da Fiona med beklagelse måtte meddele, at begge guidede busture desværre var udsolgt for længst - men at der heldigvis stadig var billetter tilbage til turen om mandagen. "Mandag", udbrød begge Deres udsendte i kor. "Der er vi allerede hjemme i trædemøllen igen-igen!". Fiona var ked af det, for vi fortalte hende selvfølgelig også (for at give hende dårlig samvittighed og presse hende til sær-tjenester naturligvis) at vi udelukkende var taget til Dufftown fra Danmark for at deltage i festivalen, og de arrangerede ture. En smule held havde vi åbenbart, for Fiona fortalte at man overvejede at indsætte en ekstra bus om lørdagen, og når vi nu også var interesserede ville man satse på det. Lidt opmuntrede, og alligevel lidt skuffede, gik vi så tilbage til hotellet for at sunde os. Greg smuttede lige en tur ud for at kigge på byen, mens Pip tog sig et besøg på værelsets facilitet. Da Pip mødte Greg på torvet kl. 12:12 var bussen til turen endnu ikke kørt, og Greg stod i dyb samtale med Fiona og så ærlig talt ud som om han godt kunne tænke sig at Pip dukkede op "A.S.A.P", hvad han jo heldigvis også gjorde. Der var nemlig to (fjolser), der ikke var dukket op til turen, og Fiona tilbød os pladserne. Lykkelig over vores held takkede vi på stedet ja, betalte, og hastede op i bussen.

FORTSÆT TUREN TIL DENNE SÆRLIGE WHISKY DESTILLERI TUR

klik HER for at gå tilbage til hovedsiden. eller klik HER for at fortsætte denne spændende tur .

Kvik navigator ...
Special Distillery Tour : Friday the 29th af September start 12 end 4.30pm
Festival opening Party : Friday the 29th af September at 7.30pm
Ceilidh : Friday the 29th af September at 8.30
Bus tour Famous Seven Stills : Saturday 30 September start 12 noon
Aberlour Malt tasting and video : Saturday 30 September at 7.30
Distillery Tours : During the festival
The Whisky Train : During the festival


Home
WhiskyLinks
WhiskyShops
WhiskyIndex
WhiskyStills
WhiskyBooks
About Whisky
News
Jokes
Test
ContactForm

AWA - Alternative Whisky Academy is a private, none-commercial, no-profit, none-selling whisky society.

Site made by
www.awa.dk (Alternative Whisky Academy)