Monastrell er en meget gammel druevariant, som er vidt udbredt i det Sydøstlige Spanien. Druen er også kendt som Mourvèdre. Søde røde vine fra Bodegas Castaño lagres på amerikanske egefade før de aftappes. Den amerikanske eg er kendetegnet ved den søde vanilje og frugt den langsomt afgiver. Efter 8 år er fadene i en tilstand hvor de er perfekt modnede af den søde Monastrell vin og klar til at lagre skotsk whisky. Vinfadene afskibes til Skotland hvor de fyldes med Benromach whisky. Efter 12 måneder har whiskyen fået en blød og rig karakter, med stor sødme, blødhed og kompleksitet. Farve: Kobberrød Duft: Sødmefulde nødder, nougatknas og vingummibamser. Lidt vanilje og lys chokolade fornemmes mod slutningen, sammen med lidt lys Speyside tørv. Smag: Sødmen og frugten starter blødt ud som forventet, herefter trænger friskt bourbonfad igennem i selskab af mere ulmende og stikkende blød Speyside røg. Vanilje og egeplanker smages længe efter de sidste dråber er forsvundet. Kommentar: Spændende fad finish fra det lille destilleri i Speyside. Monastrell fadets indflydelse forstærker egentlig bourbonfadets vanilje og frugtkarakter, med dejlig sødme og krydret frugt. Den søde Monastrell vin minder på mange måder om god sød sherry. Benromach Monastrell vil helt skikker glæde alle der er til god sherryfadslagret Speyside malt. Dejlig hyggewhisky !!! |