Arran Flying Peacock # 8 Juul's Bottling

PDFPrint
Description

Arran Flying Peacock # 8 Juul's Bottling
Islands
1999
58,1
(Special danish edition)

 

In danish:

 

Flying Peacock
Arran Distillery 1999
Cask No. 29
Cask type: Amontillado Sherry Butt
Bottled at: 58,1 % vol.
Distilled: 28th September 1999
Bottled: 21st October 2009
Flight No. 8
No. of bottles: 709
Unchill Filtered – Natural Colour

Farve Mørk Kamilleblomst.

Duft En varm duft af sukkerristede mandler og mørke krydderier varmer og fylder næsen. Mælkechokolade, rosiner, mørkt sukker, figner, kardemomme og mentol sladrer om brugen af de bedste sherryfade fra Spanien.

Smag Klassisk halvtør Amontillado sherrykarakter. Mælkechokoladesødme, citron og Kräuterbolsjer og nysmuttede Valencia mandler giver gavmildt smag fra sig. Hertil kommer maltsødme, lidt salt og en fyldig kobberkedel karakter, som prikker og danser behageligt på tungen. Eftersmagen er blød, cremet og varm, med sødmefulde egeplanker til sidst.

Kommentar Klassisk og varm skotsk Single Malt til enhver hyggelig lejlighed. Den rige alkohol fornemmes næsten ikke, men bidrager med en rig karakter og holder flot sammen på whiskyen.

Destilleriet på Isle of Arran er et af Skotlands yngste og kapacitetsmæssigt mindste. Kvaliteten er derimod helt oppe i toppen og destilleriet har allerede fundet sin helt egen stil, som bedst beskrives som en blanding af Lowland destilleriernes elegante frugt og Campbeltown destilleriernes fylde og olierede konsistens.

Lidt om konceptet

“Flying” er Juuls Vin & Spiritus egen serie af særligt gode og spændende aftapninger. Maltwhisky må gerne være sjovt, gakket, underholdende og frem for alt uhøjtideligt. Derfor sætter vi vinger på vores whisky, som udtryk for, at der her er tale om noget særligt og anderledes.

“Flying Big Ben” var den første jomfruflyvning i en serie af maltwhiskyer der bliver benævnt “Flight no. 1, 2, 3 etc.” Den første whisky “Flying Big Ben” bliver således også til “Flight no. 1”. Navnene vil nogle gange give mening og andre gange ikke, men helt sikkert er det, at navnet på en eller anden måde associerer til destilleriet. Hvem sagde det skulle være let at forstå?

De første 7 afgange er allerede afgået, så skynd dig til Gate 15 på Værnedamsvej, hvis du skal nå den næste!

Reviews

There are yet no reviews for this product.